Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Overzicht van activiteiten

Bijeenkomst Stijlgevoeligheid van ondertoezichtgestelden

Steeds meer handhavingsorganisaties relateren hun effectiviteit aan de mate van nalevingsgedrag. Handhavingsorganisaties die in staat zijn om hun handhavingsstijl te laten aansluiten op hun ondertoezichtgestelden hebben meer effect. Het CCV ontwikkelde samen met TNS-NIPO een methode om de stijlgevoeligheid van doelgroepen te  achterhalen. Op 15 september bent u van harte welkom om kennnis te maken met deze methode.

Tijdens de bijeenkomst op 15 september legt Sibolt Mulder van TNS NIPO uit hoe de methode werkt en welke mogelijkheden er zijn om van deze kennis gebruik te maken binnen uw handhavingsorganisatie. Wat kost het om zo’n analyse te doen, welke randvoorwaarden zijn vereist en wat levert het op? Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is bedoeld als kennismaking met de methode en geheel vrijblijvend.

Het CCV heeft samen met TNS Nipo in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de stijlgevoeligheid van doelgroepen. Hierbij is gebruik gemaakt van het WIN-model van TNS NIPO, een model om doelgroepen aan de hand van hun waarden of drijfveren (wat vinden ze belangrijk in hun leven?) onder te verdelen. Samen met het CCV heeft TNS NIPO dit model toegespitst op stijlgevoeligheid. Zo is de stijlgevoeligheid van akkerbouwers en horecaondernemers in kaart gebracht, maar ook van burgers in het algemeen. De stijlgevoeligheidsanalyse biedt aanknopingspunten voor een handhavingsstrategie. Daarbij kan het gaan om aard van de bejegening, type interventies, maar ook om type handhavers die het meeste effect zullen sorteren bij bepaalde doelgroepen.

Het CCV stelt de methode voor stijlgevoeligheidsonderzoek graag beschikbaar voor toepassing op andere doelgroepen.  Denk bijvoorbeeld aan afvalverwerkers, leraren, uitkeringsgerechtigden, vissers, banken, transporteurs, huiseigenaren, kinderopvangcentra, winkeliers, slachterijen etc.

Waar: Het CCV, Jaarbeursplein 17 te Utrecht

Wanneer: 15 september van 10.00-13.00 uur

Aanmelden: mailto:chantal.dirkse@hetccv.nl

Meld u snel aan, er is beperkt plaats!

 Organisator CCV
Locatie Jaarbeursplein te Utrecht
Website http://www.hetccv.nl
Wijze van aanmelden chantal.dirkse@hetccv.nl
printen Terug naar het overzicht Stuur het door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.