Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.

  1. Home
  2. Nieuws

Bestel het Vide-boek 'Turven, tellen, toetsen'

Turven, tellen, toetsen is het Vide-boek over toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie en hun maatschappelijke betekenis in Nederland. Het eerste exemplaar werd tijdens het lustrumcongres officieel uitgereikt aan de voorzitter van het IG-Overleg. 

Wat is goed toezicht en goede inspectie, handhaving en evaluatie? Het heeft in elk geval te maken met bewegen tussen uitersten. Aan de ene kant willen burgers, bedrijven en politici een risicovrije maatschappij en wordt elk incident beantwoord met de roep om meer of beter toezicht. Maar aan de andere kant wil dezelfde groep dat zij niet steeds wordt gehinderd door toezichthouders, inspecteurs, handhavers en evaluatoren.

Andere spagaten waar professionals in de praktijk mee te maken hebben, zijn onder andere Europa tegenover de lokale praktijk, protocollen tegenover discretionaire ruimte en bedrijven tegenover burgers.

Namens Vide heeft een redactieraad, bestaande uit Frans Leeuw, Jeroen Kerseboom en Ronald Elte, 22 auteurs uit wetenschap en praktijk bereid gevonden om vanuit hun ervaring en kennis een bespiegeling te geven op het werk van de turvende, tellende en toetsende professionals. Uit het resulterende mozaïek van betogen, beschouwingen en berichten destilleerde de redactie tien thema’s die de agenda van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie thans bepalen en – vermoedelijk – dat blijven doen.

Bestellen?
Leden en instutionele leden van Vide kunnen het boek bestellen via het secretariaat.
Overige geïnteresseerden kunnen het boek bestellen bij uitgever BJu: Boom Juridische uitgevers.

Boekinformatie
ISBN 13 978-90-5454-929-1
ISBN 10 90-5454-929-7
Omvang: 329 pagina's
Jaar van uitgave: 2007
Druk: 1
Bindwijze: paperback

Redactie
Frans L. Leeuw is voorzitter van Vide, directeur van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), Ministerie van Justitie, en als hoogleraar Recht, openbaar bestuur en sociaal-wetenschappelijk onderzoek verbonden aan de Universiteit Maastricht.

Jeroen S. Kerseboom is projectleider bij de Algemene Rekenkamer en bestuurslid van Vide. Hij heeft onder meer gewerkt bij het Trimbos-instituut en de Inspectie Werk en Inkomen.

Ronald Elte werkte onder meer bij de Onderwijsinspectie en de Algemene Rekenkamer. Op dit moment is hij verbonden aan onderzoeksbureau Jacques Necker.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Vide en neem een gratis abonnement op Vide Nieuws: onze nieuwsbrief.